Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лице Р.М. лажно пријавило да је над њим извршено кривично дјело „Разбојништво“

| Бања Лука | Петак, 22. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, врше криминалистичку обраду над лицем иницијала Р.М. због основа сумње да је починило кривична дјела „Лажно пријављивање“ и „Утаја“.

Наиме, Р.М. се сумњичи да је лажно пријавио да је над њим дана 19.01.2021. године око 01,50 часова извршено кривично дјело „Разбојништво“ од стране три непозната лица, од којих је један био маскиран и наоружан. Р.М. је пријавио да су га на магистралном путу Бањалука – Приједор, док је управљао теретним возилом марке „Iveco“ власништво приватне фирме, са возилом марке„Audi“ пресрела три непозната лица, изашла из возила, те да је једно од непознатих лица уз пријетњу пиштољем из кабине теретног возила отуђило торбицу у којој се налазио новац у износу од 1.200 евра, 1.000 куна и 100КМ у власништву фирме те 100КМ и 50 евра у власништву Р.М.

Полицијски службеници су предузимањем оперативних мјера и радњи, прикупили материјалне доказе и утврдили да над лицем иницијала Р.М. није извршено кривично дјело „Разбојништво“.

Код лица иницијала Р.М. пронађни су и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем овог кривичног дјела.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.