Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У току реализација оперативне акције „Долар“

| Бања Лука | Субота, 23. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у току претходне ноћи, реализовали су оперативну акцију кодног назива „Долар“, а која је усмјерена на откривање проституције и неовлаштене производње и промета опојних дрога. Извшена је оперативно тактичка радња рација у угоститељском објекту у Бањалуци власништво Л.Ж. из Прњавора. Л.Ж. је лишен слободе због постојања основа сумње да је починио кривична дјела „Навођење на проституцију“ и „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

У оквиру ових активности лишена су слободе и лица иницијала А.М. и Н.Ш. из Бањалуке, М.В., А.С., З.Д. и Н.К. из Републике Србије због основа сумње да су за новац пружали сексуалне услуге у угоститељском објекту. Код наведених лица пронађена је и одузета одређена количина новца.

Слободе су лишена и 4 држављана Републике Словеније и то лица Б.Ћ. код којег је пронађена одређена количина бјеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, М.С., А.Д. и М.Ф. за које је извршеним тестирањем утврђено да су позитивни на присуство опојне дроге кокаин.

У току је криминалистичка обрада лица и рад на документовању наведеног предмета. Све мјере и радње у оквиру ове акције предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Одређене активности у оквиру ове акције и даље су у току.