Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована акција појачане контроле учесника у саобраћају

| Градишка | Четвртак, 28. јануар 2021.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, од 25.01.2021. до 27.01.2021. године, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на коришћење безбједносног појаса, сједалица за дјецу, мобилног телефона за вријеме вожње, непрописног заустављања и паркирања и техничке неисправности возила.

Током наведене акције, укупно су контролисана 352 учесника у саобраћају, којом приликом је издато 314 прекршајних налога и поднесен је један извјештај о прекршају.

Укупно су евидентирана 342 прекршаја, и то 16 прекршаја евидентирано је због кориштења мобилног телефона за вријеме вожње, 81 прекршај за некориштење безбједносног појаса, 27 прекршаја због превоза дјеце на предњем сједишту и некориштење сигурносних сједалица, 124 прекршаја због непрописног заустављања и паркирања возила, 5 прекршаја због непосједовања зимске опреме, као и 16 прекршаја због техничке неисправности возила. Евидентирана су и 73 прекршаја по другим основама.

Полицијска управа Градишка наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.