Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализоване превентивне активности са школском саобраћајном патролом

| Приједор | Петак, 29. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, поводом почетка другог полугодишта школске године, у оквиру акције појачане контроле саобраћаја која се на подручју Полицијске управе спроводи у периоду од 25. до 29. јануара, реализовали су заједничке превентивне активности у којима је учествовала и школска саобраћајна патрола Основне школе „Десанка Максимовић“ из Приједора.

Том приликом припадници школске саобраћајне патроле су заједно са полицијским службеницима Полицијске станице за безбједност саобраћаја Приједор поред пјешачких прелаза у непосредној близини школских установа регулисали саобраћај у циљу безбједног кретања пјешака, односно ученика. Припадници школске саобраћајне патроле показали су завидно знање у познавању и примјени прописа из области безбједности саобраћаја.

Уз поштовање свих епидемиолошких мјера, активности су спроведене са циљем унапређења безбједности свих учесника у саобраћају, са посебним акцентом на безбједност дјеце школског узраста.

Полицијска управа Приједор апелује на возаче да прилагоде брзину кретања условима и стању на коловозу, нарочито на путним правцима на којима се у већем броју крећу ученици, као и у непосредној близини школских установа, те да на тим дионицама у саобраћају учествују са посебном пажњом.