Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Полицијска управа Бијељина и Градска управа Бијељина опредјељени за сарадњу

| Бијељина | Четвртак, 04. фебруар 2021.

Полицијска управа Бијељина и Градска управа Бијељина су отворене за сарадњу са циљем обезбјеђења што повољније безбједоносне ситуације на подручју Бијељине – закључено је на данашњем састанку начелника Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић са градоначелником Бијељине Љубишом Петровић.

На састанку је разговарано и о реализацији заједничког пројекта Градске управе и Министарства унутрашњих послова Републике Српске који се односи на успостављање система видео–надзора јавних површина. Како је наглашено, прва фаза радова приводи се крају, а друга је планирана у овој години и она подразумјева обезбјеђење финансијских средстава из локалног буџета.

Учесници састанка сложили су се да ће видео–надзор значајно допринијети заштити грађана и њихове имовине у Бијељини, али и борби против свих видова криминалитета.

Начелник Терзић је истакнуо и да је на подручју ПУ Бијељина смањен број миграната, те су се он и градоначелник сложили да је заједнички циљ Градске управе и Полицијске управе да се тим лицима омогући несметан и брз пролазак према њиховим одредиштима.