Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Појачане активности полиције резултовале задовољавајућим стањем безбједности

| Добој | Петак, 12. фебруар 2021.

На редовној конференцији за новинаре која је данас одржана у згради Полицијске управе Добој, замјеник начелника Управе Предраг Лазић  је истакао  да је стање безбједности задовољавајуће и стабилно.

У мјесецу јануару 2021. године евидентирано је укупно 89 кривичних дјела, што је за 18,7% више него у истом периоду претходне године (75). Разријешена су укупно 63 кривична дјела, односно 65,6%. Расвјетљеност кривичних дјела по непознатом извршиоцу изниоси 52,2%.

Није евидентирано ни једно кривично дјело разбојништва као ни отуђена моторних возила. Извршено је једно кривично дјело паљeвине.

Надлежном тужилаштву поднесено је укупно 75 извјештаја којим је обухваћено 61 лице. Од тога 13 лица су повратници у извршењу кривичних дјела, док су 4 малољетника евидентирана као извршиоци кривичних дјела.

Откривена су три кривична дјела из области привредног криминалитета.

У области злоупотребе опојних дрога евидентирана су четири кривична дјела и 33 прекршаја што предаставља повећање за 120%.

Евидентиранo je 37 прекршаја из области Закона о јавном реду и миру а у истом периоду претходне године 44 прекршаја што представља смањење за 15,9%. Надлежним судовима поднесено је шест захтјева за покретање прекршајног поступка и уручено је 30  прекршајних налога, све против 38 лица.

У посматраном периоду евидентиране су 83 саобраћајне незгоде. Током наведеног мјесеца није било незгода са смртно страдалим лицима. Догодило се пет незгода у којима је теже повријеђено шест лица и 19 незгода у којима је лакше повријеђено 27 лица. 

Због управљања возилом под дејством алкохола лишена су слободе задржавањем 23 возача.