Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од данас појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на алкохол, техничку исправност возила и посједовање зимске опреме

| Бијељина | Понедељак, 15. фебруар 2021.

У циљу превенције саобраћајних незгода Полицијска управа Бијељина од данас 15.02. до 21.02.2021. године спроводи регионалну акцију појачане контроле саобраћаја усмјерену на контролу возача под дејством алкохола, опијата и психоативних супстанци и контролу техничке исправности моторних возила и посједовање зимске опреме.

Акција усмерена на контролу возача под дејством алкохола ће се реализовати у периоду од 18. до 21.02.2021. године, док ће се активности на контроли техничке исправности моторних возила и посједовања зимске опреме спроводити у периоду од 15 до 21.02.2021. године

Издвојили би да се у мјесецу јануару 2021. године догодило пет саобраћајних незгода са тежим тјелесним повредама, док је са лакшим повредама евидентирано 20 саобраћајних незгода.

У мјесецу иза нас, возачи под дејством алкохола проузроковали су 17 незгода, док су из саобраћаја због вожње под утицајем акохола искључена 173 возача.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе из области безбједности саобраћаја, као и да не учествују под дејством алкохола у саобраћају.