Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Пронађено преко 880 грама марихуане и предмети који се доводе у везу са извршењем кривичног дјела '' Оштећење и одузимање туђе ствари''

| Бијељина | Четвртак, 18. фебруар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, на основу наредбе Основног суда у Модричи, извршили су претрес стана и других просторија које користе лица З.С. у мјесту Доњи Жабари и Д.М. у Шамцу. Претрес је вршен у циљу проналаска предмета која се односе на кривична дјела злоупотребе опојих дрога и кривично дјело ''Оштећење  и одузимање туђе ствари'' .

Приликом претреса пронађено је и привремено одузето око три грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, преко 880 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, шприц са материјом која асоцира на канабисово уље и вага за прецизно мјерење. Надаље, код лица Д.М.  пронађени су предмети који се доводе у везу са извршењем кривичног дјела ''Оштећење и одузимање туђе ствари'', а које је извршено 15.02.2021. године паљењем путничког аутомобила марке ''Renault'' у мјесту Доњи Жабари.

Од стране полицијских службеника З.С. и Д.М. су лишени слободе, о свему је обавијештен поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју.