Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Три лица лишена слободе због превара привредних друштава

| Бања Лука | Петак, 19. фебруар 2021.

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Полицијском управом Бања Лука су дана 17. и 18.02.2021. године под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредби Основног суда у Бањалуци извршили претресе на више локација на подручју Бања Луке и том приликом лишили слободе три лица -  Ђ. Ј., Н.В. и Н.К. која се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела „Превара“ и „Издавање чека и средстава безготовинског плаћања без покрића“.

Наведена лица се сумњиче да су током прошле и ове године, а и раније, лажно се представљајући као запослена и одговорна лица у предузећима „Pro-ba” д.о.о. Бања Лука, „Aventus“ д.о.о. Бања Лука и „Beling“ д.о.о. Бања Лука доводили у заблуду одговорна лица из више привредних друштава са подручја БиХ и том приликом од истих узели разну робу у вриједности од око 140.000 КМ, којим дјелом су себи прибавили противправну имовинску корист, а на штету привредних друштава са подручја БиХ.

У оквиру претреса стамбених објеката која користе лица лишена слободе, полицијски службеници су пронашли предмете који се могу довести у везу са кривичним дјелима која им се стављају на терет.

Имајући у виду да је истрага против ових лица у току, Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива сва привредна друштва која су приликом пословног односа са предузећима „ Pro-ba” д.о.о. Бања Лука, „Aventus“ д.о.о. Бања Лука и „Beling“ д.о.о. Бања Лука и лицима Ђ.Ј. и Н.В. оштећена у пословној сарадњи, да поднесу пријаву Управи криминалистичке полиције МУП РС.