Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од укупног броја контролисаних возила, 85.7% возача санкцинисано због техничке неисправности возила, одузето једно возило

| Градишка | Петак, 19. фебруар 2021.

На подручју које оперативно покрива Полицијска станица за безбједност саобраћаја Градишка, 18.02.2021. године у временском периоду од 08,00 до 15,00 часова, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на техничку исправност возила.

Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка, укупно су контролисали 21 возило, којом приликом је по акценту акције санкционисано 18 возача или 85,7%, док су 2 возача санкционисана због почињених осталих прекршаја, а одузето је и једно возило.

Током наведене акције, полицијски службеници су око 09,30 часова, у мјесту Нова Топола, Град Градишка, зауставили и контролисали путнички аутомобил марке ,,Golf“, којим је управљало лице Х.Х. из Живиница.

Извршеном контролом, утврђено је да лице управља возилом без важеће возачке дотволе, те је одбило да подвргне возило ванредном техничком прегледу, а на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни, утврђено је да лице има дуг у износу од 5.630 КМ.

Полицијски службеници су привремено одузели путнички аутомобил, а против лица Х.Х. ће бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.