Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији појачане контроле учесника у саобраћају 23 возача искључена из саобраћаја због алкохолисаности

| Источно Сарајево | Понедељак, 22. фебруар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, са циљем побољшања стања у области безбједности саобраћаја, 20/21.02.2021. године реализовали су регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу алкохолисаности возача.

Током акције укупно је контролисано 155 учесника у саобраћају, извршено 121 алкотестирање од којих су 23 санкционисана због присуства алкохола у организму, док је један возач лишен слободе.

Код највећег  броја  возача  (16)  утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 0,31 до 0,80 г/кг, док је регистровано шест возача који су управљали возилом са количином алкохола у организму од 0,81 до 1,50 г/кг и један возач са количином алкохола преко 1,51 г/кг.

Санкционисана су 23 возача по другим основама.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем појачаних мјера у саобраћају, са циљем подизања безбједности саобраћаја на виши ниво.

Апелујемо на возаче као и на остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе и понашају се у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.