Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“

| Бања Лука | Понедељак, 22. фебруар 2021.

У оквиру појачаних активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, протеклог викенда евидентирана су два кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“:

-Дана 19. фебруара око 22,10 часова полицијски службеници Полицијске управе Добој и Комуналне полиције су у угоститељском објекту затекли 196 гостију, у којем се максимално може налазити њих 120. О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да постоје обиљежја кривичног дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

-Дана, 20. фебруара у периоду око 23,30 часовау  у насељу Сасе, општина Вишеград извршена је контрола у нерегистрованом угоститељском објекту и том приликом је у објекту затечено 21 лице  пред којим су била послужена пића. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево који се изјаснио да постоје обиљежја кривичног дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“ и „Неовлаштено бављење одређеним занимањем“.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП РС ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.