Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За једну ноћ санкционисана 83 возача због алкохолисаности

| Бања Лука | Понедељак, 22. фебруар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, са циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја, у ноћи 19/20. фебруар реализовали су регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају којом приликом је издато 109 прекршајних налога.

Полицијски службеници су контролисали 1108 учесника у саобраћају којом приликом је извршено алкотестирање 1086 возача. Због утврђене недозвољене концентрације алкохола у организму санкционисана су 83 возача од чега 39 возача због утврђене концентрације алкохола у организму од 0,31 до 0,80 г/кг, 30 возача због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 г/кг, а 11 возача су задржана лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због концентрације алкохола у организму преко 1,5 г/кг. Због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисана су 2 „млада возача“, односно возачи млађи од 21 године старости или са мање од три године возачког искуства.

По акценту акције издат је 81 прекршајни налог и 28 прекршајних налога по другим основама.

Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, а у циљу заштите свог живота и живота других учесника у саобраћају.