Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесен Извјештај због кривичног дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“

| Зворник | Понедељак, 22. фебруар 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Зворник, поднијели су Окружном јавном тужилаштву у Бијељини, Извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица иницијала А.И. из Зворника, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Наиме, полицијски службеници ПС Зворник и Јединице Жандармерије ПУ Зворник, предузимајући оперативно-тактичке мјере и радње, 13.02.2021. године, извршили су контролу рада угоститељског објекта у улици Светог Саве у Зворнику, приликом чега су утврдили да наведени локал није поштовао закључке Републичког штаба за ванредне ситуације  у погледу броја гостију, емитовања музике уживо, ношења заштитне опреме и физичке дистанце.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници ПУ Зворник ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.