Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У дане викенда појачане активности контроле учесника у саобраћају

| Мркоњић Град | Понедељак, 22. фебруар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град су 19. и 20. фебруара 2021. године спровели акцију „Појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола“.

Током наведене акције, укупно је контролисано 208 учесника у саобраћају, од којих су 183 подвргнута тесту утврђивања присуства алкохола у организму и том приликом је 27 учесника у саобраћају санкционисано због присуства алкохола у организму.

Код 2 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,01 од 0,30 g/kg, код 14 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 од 0,80 g/kg, код 7 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 од 1,50 g/kg, а код 4 возача је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,5 g/kg који су и лишени слободе.

Током акције, санкционисано је и 35 учесника у саобраћају, због почињених других прекршаја из области безбједности саобраћаја, који нису били предмет акције.

У склопу акције, полицијски службеници Полицијске станицe за безбједност саобраћаја, 19.02.2021. године, извршили су контролу путничког аутомобила марке „Audi” којим је управљало лице иницијала А.М. из Бања Луке, код којег је  извршеним алкотестирањем утврђено присуство алкохола у организму од 0,41 g/kg. Извршеним провјерама у службеним евиденцијама утврђено је да је наведено лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да исти има дуг у Регистру новчаних казни у износу од 3.700,00 КМ.

Возило је привремено одузето, а против лица А.М. надлежном суду, биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Такође, истог дана извршена је и контрола путничког аутомобила марке „ Passat”  којим је управљало лице иницијала С.И. из Мркоњић Града, код којег је  извршеним алкотестирањем утврђено присуство алкохола у организму од 1,88 g/kg. Исто је због почињеног прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ лишено слободе.  Извршеним провјерама у службеним евиденцијама утврђено је да је наведено лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да исти има дуг у Регистру новчаних казни у износу од 5.544,00 КМ.

Возило је привремено одузето, а против лица С.И. надлежном суду, биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.