Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Реализоване акције појачане контроле у саобраћају на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Уторак, 23. фебруар 2021.

У циљу побољшања стања безбједности саобраћаја, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су у периоду од 15.02 до 21.02.2021.године , на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина, реализовали  акцију појачане контроле учесника у саобраћају усмјерену на контролу техничке исправности моторних возила, посједовање и кориштење зимске опреме и контролу возача под утицајем алкохола, опијата и психоактивних лијекова.

Током наведене  акције, укупно је контролисано 1170 возача. Извршено је 578 алкотестирања, од чега су 72 возача била под дејством алкохола, док су четири возача одбила да се подвргну тесту на опојне дроге.Према осам возача је примјењена мјера задржавања лишењем слободе због утврђене концентрације алкохола у организму преко 1,5g/kg.

Због техничке неисправности санкционисано је 222 возача, 94 возача због непосједовања зимске опреме и 77 возача због вожње под утицајем алкохола и опојниг дрога.

Полицијска управа Бијељина  ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за безбједност учесника у саобраћају те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.