Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Лице Ј.Ћ. осумњичено да је оштетило републичку агенцију за износ од 256.698 КМ

| Бања Лука | Уторак, 23. фебруар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 22.02.2021. године, поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бања Лука Извјештај против лица иницијала Ј.Ћ. због основа сумње да је починило кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“ и лица Р.С. због основа сумње да је починило  кривично дјело „Несавјестан рад у служби“.

Наиме, лице иницијала Ј.Ћ. се сумњичи да као директор републичке агенције, није поступило по Статуту агенције, односно није спроводило законитост у раду агенције. Такође, лице Ј.Ћ. се сумњичи да је поступало супротно препорукама и мишљењу Главне службе за равизију јавног сектора РС, те је на тај начин као одговорно лице агенције  неизвршењем своје дужности прибавило себи или другом корист и тиме оштетило агенцију за износ од 256.698КМ.

Лице Р.С. се сумњичи да је мимо одлуке управног одбора агенције, потписало Одлуку о повећању плате за директора агенције лице Ј.Ћ, а за шта није имало овлашћење, те је на тај начин несавјесно поступило у вршењу службе и прибавило корист другом.