Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Буди видљив, не буди фигура!

| Теслић | Уторак, 23. фебруар 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Теслић, су данас 23.02.2021. године у Теслићу,  у  сарадњи са представницима Ауто-мото друштва Теслић, провели  превентивну акцију под називом „Буди видљив, не буди фигура“.                              

Помоћник командира Полицијске станице Теслић Жељко Стевановић у обраћању медијима  скренуо је пажњу пјешацима  да се крећу на површинама намијењеним за пјешаке, да носе одјећу која је уочљива на већем одстојању а да ноћу и у условима смањене видљивости носе одјећу која је обиљежена материјалом или предметима који одбијају свјетлост, како би исти били уочени од стране возача. Такође, ради безбједнијег учешћа у саобраћају скренуо је пажњу и возачима да поштују правила кретања коловозом, те да у саобраћају учествују са повећаним опрезом.

Полицијска управа Добој још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, да пјешаци обавезно користе свјелоодбојни прслук како би били лакше уочљиви, а возачи да повећају степен позорности у саобраћају, како би сви заједно допринијели побољшању стања безбједности у саобраћају.