Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Састанак министра Лукача са министром Цикотићем

| Сарајево | Уторак, 23. фебруар 2021.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач разговарао је данас у Сарајеву са министром безбједности БиХ Селмом Цикотићем о безбједносној ситуацији и унапријеђењу сарадње у безбједносном сектору.

Посебан фокус је био на реализацији преосталих обавеза у циљу успоставе пуне оперативне сарадње са Еурополом. Оцијењено је да су уклоњене све препреке за коначну реализацију ове обавезе БиХ на европском путу и почетак размјене оперативних информација са овом важном полицијском институцијом Европске уније. 

Такође, размијењене су информације о мигрантској ситуацији те сарадњи полицијских агенција у спријечавању илегалних миграција. Наглашено је да ће Министарство унутрашњих послова Републике Српскенаставити са слањем полицијских службеника као помоћ Граничној полицији БиХ, у циљу боље контроле и надзора источне границе БиХ.

Разговарано је и о могућности сарадње у области обуке и школовања полицијских службеника како би се у што краћем року попунили недостајући кадрови у полицијским агенцијама.

Истакнута је важност наставка сарадње и правовремене размјене информација између полицијских агенција у борби против свих видова организованог криминала и других безбједносних пријетњи.