Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од вишеструког повратника у чињењу прекршаја одузет аутомобил, у чарапи пронађена опојна дрога „Марихуана“

| Модрича | Сриједа, 24. фебруар 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Модрича, 23.02.2021. године, од вишеструког повратника у чињењу прекршаја лица иницијала З.В. из Модриче, одузели су путнички аутомобил марке „Peugeot 406”.

Полицијски службеници Полицијске станице Модрича, 23.02.2021. године,  на магистралном путу М-II 500 у мјесту Скугрић, подручје општине Модрича, извршили су  контролу путничког аутомобила марке „Peugeot 406” којим је управљало лице иницијала З.В. из Модриче, приликом чега су код истог у чарапи пронашли пластичну врећицу у којој се налазила мања количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“.

Провјерама у службеним евиденцијама утврдили су да исто има дуг у Регистру новчаних казни у износу од око 14.295 КМ.

Наведено лице је одбило да се подвргне тестирању на присуство опојних дрога у организму и против истог ће Основном суду Модрича бити поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка за почињени прекршај из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Пронађена биљна материја ће бити послата на вјештачење након чега ће према наведеном лицу бити предузете законом предвиђене мјере и радње.