Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Требиње евидентирала кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“

| Требиње | Четвртак, 25. фебруар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су 24. фебруара 2021. године проводећи планске активности на откривању и документовању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога евидентирали кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ против лица иницијала С.С..

Наиме, полицијски службеници су уочили лице иницијала С.С. како на аутобуској станици у Требињу, у пртљажник минибуса једног превозника покушава да сакрије одређене предмете. Прегледом пртљажника пронађено је седам паковања зељасте биљне материје која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану, као и једна ручно прављена цигарета, такозвани „џоинт“. Радњом увиђаја изузета су пронађена паковања и ручно прављена цигарета.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу наредио је да се Извјештај о почињеном кривичном дјелу против осумњиченог лице иницијала С.С. достави у редовној процедури.

Полицијска управа Требиње је у 2020. години евидентирала 16 кривичних дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и 102 прекршаја из области злупотребе опојних дрога.