Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од укупног броја контролисаних возача, санкционисано 87.2%

| Градишка | Петак, 26. фебруар 2021.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, реализована је тродневна акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на коришћење безбједносног појаса, сједалица за дјецу, мобилног телефона за вријеме вожње, техничке неисправности возила, посједовања зимске опреме и контрола трактора и радних машина.

Током наведене акције, укупно је контролисано 218 учесника у саобраћају, којом приликом је санкционисано 190 возача или 87,2%. По акценту акције санкционисан је 121 возач, док је 69 возача санкционисано по другим основама.

Од 121 санкционисаног возача по акценту акције, 68 возача санкционисано је због непосједовања зимске опреме, 22 возача збох техничке неисправности возила, 18 возача за некориштење безбједносног појаса, 11 возача због некориштења сигурносних сједалица и 2 возача због кориштења мобилног телефона за вријеме вожње.

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.