Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У дане викенда одузета два возила и четири возача лишена слободе због управљања возилом под дејством алкохола

| Мркоњић Град | Понедељак, 01. март 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град у дане викенда спровели су активности са циљем појачане контроле учесника у саобраћају.

Наиме, полицијски службеници Полицијске станицe Шипово, 26.02.2021. године, приликом контроле учесника у саобраћају покушали су да изврше контролу путничког аутомобила марке „BMW“. Том приликом возач се оглушио на покушај заустављања, те се удаљио у непознатом правцу. Оперативним радом на терену полицијски службеници утврдили су да је наведеним возилом управљало лице иницијала М.Б. из Шипова које је управљало возилом прије стицања права на управљање, те да возило није регистровано. Извршеним провјерама у службеним евиденцијама утврђено је да је наведено лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да исти има дуг у Регистру новчаних казни у износу од око 5.900 КМ.

Возило је привремено одузето, а против лица М.Б. надлежном суду, биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Такође, 27.02.2021. године полицијски службеници Полицијске станицe Шипово извршили су контролу путничког аутомобила марке „Audi 80” којим је управљало лице иницијала Д.Г. из Шипова прије стицања права на управљање. Извршеним провјерама у службеним евиденцијама утврђено је да је наведено лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да исти има дуг у Регистру новчаних казни у износу од око 6.450КМ.

Возило је привремено одузето, а против лица Д.Г. надлежном суду, биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Током појачаних активности због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ током викенда лишена су слободе 4 лица, сви из Мркоњић Града, код којих је утврђено присуство алкохола у организму преко 1,5 g/kg, и то лице иницијала Н.Ш. возача код кога је утврђено присуство алкохола у организму од 2,06 g/kg, лице иницијала Р.Б. возача код кога је утврђено присуство алкохола у организму од 2,16 g/kg, лице иницијала С.В. возача код кога је утврђено присуство алкохола у организму од 2,03 g/kg и лице иницијала Д.П. возача код кога је утврђено присуство алкохола у организму од 1,60 g/kg.