Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Евидентирана два кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“

| Зворник | Понедељак, 01. март 2021.

У оквиру појачаних активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, протеклог викенда су на подручју Полицијске управе Зворник евидентирана два кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Наиме, полицијски службеници ПС Зворник и Јединице Жандармерије ПУ Зворник, предузимајући оперативно-тактичке мјере и радње, 26.02.2021. године око 21,00 час, извршили су контролу рада угоститељског објекта у граду Зворнику, приликом чега су утврдили да наведени локал није поштовао закључке Републичког штаба за ванредне ситуације у погледу броја гостију, обзиром да се у истом налазило преко 100 лица, затим у смислу ношења заштитне опреме и физичке дистанце. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, који се изјаснио да постоје обиљежја криивчног дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Полицијски службеници ПС Козлук и Јединице Жандармерије ПУ Зворник, 27.02.2021. године око 21,00 час, извршили су контролу рада угоститељског објекта у мјесту Тршић, град Зворник, приликом чега су утврдили да наведени локал није поштовао закључке Републичког штаба за ванредне ситуације у погледу броја гостију, обзиром да је у истом легитимисано 179 лица, затим у смислу ношења заштитне опреме и физичке дистанце. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, који се изјаснио да постоје обиљежја криивчног дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници ПУ Зворник ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.