Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У дане викенда реализована акција појачане контроле учесника у саобраћају, 27 учесникa санкционисана због присуства алкохола у организму

| Градишка | Понедељак, 01. март 2021.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у дане викенда у времену од 19,00 до 01,00 час, реализована је акција са акцентом на контролу присуства алкохола у организму.

Током наведене акције, укупно су контролисана и алкотестирана 1202 учесника у саобраћају, којом приликом je 27 учесника санкционисано због присуства алкохола у организму.

Код 1 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,01 до 0,30 g/kg, код 11 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код 11 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg, а код 4 возача је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су и лишен слободе. Такође, 7 возача санкционисано је и по другим основама.

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.