Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Противправно експлоатисали природна богатсва

| Добој | Понедељак, 01. март 2021.

Полицијска управа Добој 26.02.2021. године, Окружном јавном тужилаштву Добој је поднијела Извјештај о извршеном кривичном дјелу против лица иницијала М.Ђ. са подручја општине Теслић због основа сумње да је извршило кривично дјело „Противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја“.

За лице иницијала М.Ђ. постоји основ сумње да је у периоду од почетка мјесеца јула па до краја октобра 2019. године, као оснивач и представник једног привредног друштва са подручја општине Теслић, без одобрења  надлежног министарства и без закључивања уговора о концесији, као и без посједовања лиценце о вршењу експлоатације, ангажовало два лица која нису запослена у наведеном друштву да за потребе истог врше есплоатацију и одвоз мајданског ломљеног камена и насипање истог на некатегорисаним локалним путевима у четири мјесне заједнице на подручју општине Теслић, по претходно закљученом уговору о извођењу радова на одржавању некатегорисаних путева у 2019. години са Општином Теслић, што су иста и учинила.

Након завршених радова, привредно друштво са подручја општине Теслић је  Општини   Теслић испоставило рачун сходно уговору, од чега је наведено да  вриједност извођених радова који се односи на  насипање некатегорисаних локалних путева  износи око  9.240 КМ, за који износ је наведено привредно друштво остварило противправну имовинску корист.