Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Требиње учествовала у обиљежавању Свјетског дана цивилне заштите

| Требиње | Понедељак, 01. март 2021.

Полицијски службеници Јединице жандармерија Полицијске управе Требиње су 28. фебруара 2021. године, учествовали у централној манифестацији обиљежавања Свјетског дана цивилне заштите – 1. марта, „Штит 2021“.

Припадници Јединице жандармерије ПУ Требиње су извели вјежбу којом су показали како се у пракси ради лишење слободе лица које је починило неко кривично дјело и користи путнички аутомобил за бијег, при чему се сва радња дешава на прометној раскрсници у граду.

Тема вјежбе „Штит 2021“ је била реаговање у случају земљотреса. Програм је почео свечаном смотром свих служби које учествују у било којој акцији спасавања, након чега су уручене захвалнице најзаслужнијим службама.

Од Града Требиња захвалницу је добио Сектор полиције, Полицијске управе Требиње и командир Полицијске станице Требиње, Веселин Милићевић. Ову прилику користимо да се захвалимо на указаном повјерењу и да обећамо да ћемо настојати да заједничку сарадњу подигнемо на виши ниво. 2020. година је била година која је показала колико је међусобна сарадња битна.