Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишени слободе због кријумчарења миграната

| Мркоњић Град | Уторак, 02. март 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 01.03.2021. године, лишили су слободе лица иницијала И.Т. из Сарајева због основа сумње да је починило кривично дјело „Кријумчарење лица“ и лице иницијала И.Х. из Сарајева због основа сумње да је починило кривична дјела „Кријумчарење лица“ и „Фалсификовање исправе“.

Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 01.03.2021. године, у мјесту Соколац, општина Шипово, уочили су кретање четири мигранта два из Афганистана и два из Ирана, од којих су три лица малољетна. Оперативним радом на терену полицијски службеници дошли су до сазнања да су наведене мигранте до мјеста гдје су уочени довезли И.Т. из Сарајева са путничким аутомобилом марке „Škoda“ и И.Х. из Сарајева са путничким аутомобилом марке „Mercedes“. Приликом прегледа путничког аутомобила „Mercedes“ којим је управљала И.Х. уочен је пасош за који постоји сумња да је фалсификован.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је поступајући тужилац који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусте на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави Извјештај о почињеним кривичним дјелима.

О свему је обавијештен инспектор Службе за послове са странцима, Теренски центар Бања Лука.