Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Утајом пореза и доприноса прибавио противправну имовинску корист и оштетио Буџет Републике Српске

| Приједор | Уторак, 02. март 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, 02.03.2021. године, Окружном јавном тужилаштву Приједор, поднијели су Извјештај о кривичном дјелу против лица М.Л. из Новог Града, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Утаја пореза и доприноса“.

Осумњичени М.Л. се терети да је као одговорно лице друштва ограничене одговорности из Новог Града, свјесно избјегао плаћање пореза на добит овог правног лица, на начин да је кроз пословне књиге, у 2018. години, остварену добит предузећа умањио за 30% односно за oкo 111.110 КМ, чиме је избјегао утврђивање и плаћање око 13.220 КМ пореза на умањени износ прихода.

Осумњичени се такође терети да као физичко лице/порески обвезник, за период од 2016. до 2018. године, није приказао лични стечени доходак, избјегавајући плаћање пореза по основу личне добити у укупном износу од око 56.060 КМ.

Извршењем овог кривичног дјела као одговорно лице у правном лицу и као физичко лице, осумњичени М.Л. прибавио је противправну имовинску корист у укупном износу од око 69.280 КМ, оштетивши Буџет Републике Српске за исти износ.