Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Претреси на десет локација у оквиру међународне акције „Зајам“

| Бања Лука | Сриједа, 03. март 2021.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са полицијама Хрватске и Словеније реализују међународну акцију кодног назива „Зајам“ у циљу документовања кривичних дјела привредног криминалитета.

На основу наредби основних судова Бањалука и Приједор врше се претреси на осам локација на подручју Бањалука и двије локације на подручју Приједора у циљу документовања кривичних дјела „Злоупотреба положаја или провјерења у привредној дјелатности помагањем“ из Кривичног закона Словеније, што одговара кривичним дјелима „Назаконито поступање у привредном пословању“ Кривичног законика Републике Српске.

Претреси локација врше се код лица иницијала Д.Ђ., З.С., Л.З., Ј.С., Е.В., Б.С., Т.С.Д., Ж.Б. и једног привиредног друштва у Бањалуци.

Наведена лица се сумњиче да су кривична дјела извршила на подручју Републике Словеније, тако што су преко својих жиро рачуна отворених у Словенији, Мађарској и Аустрији, као и преко рачуна њихових предузећа, омогућили извлачење новца из више привредних друштава из Словеније у износу од више милиона евра.