Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач са министром одбране Србије Стефановићем

| Београд | Сриједа, 03. март 2021.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач састао се данас у Београду са министром одбране Републике Србије Небојшом Стефановићем са којим је разговарао о наставку и даљем унапријеђењу сарадње два министарства, као и о могућности реализације заједничких обука њихових припадника.

Министар Лукач је истакао да је изузетно захвалан Министарству одбране Републике Србије на досадашњој сарадњи, нарочито на помоћи у војнообразовној области, те подсјетио да се у складу са потписаним Протоколом о школовању у војнообразовним установама, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске школују на Универзитету одбране, као и да је у овом тренутку на Војној академији у Београду шест кадета Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Министар Стефановић је рекао да је Република Српска за Србију стратешки партнер и да су до сада реализовани бројни пројекти који су од изузетне користи за свакодневни живот грађана.

Он је навео да су Министарство одбране и Војска Србије спремни за интензивирање сарадње у наредном периоду, посебно у војнообразовној области.