Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У наставку претреса у Јањи пронађено око 26.000 метака

| Јања | Четвртак, 04. март 2021.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Граничном полицијом БиХ наставили су данас претрес викендице и других просторија које користи лице Н.М. на подручју Јање код Бијељине, а у циљу спријечавања нелегалног посједовања и промета оружја и минско-експлозивних средстава.

Приликом претресања викендице у отворима зидова преграђеним ригипс плочама у приземљу, на спрату и крову викендице пронађена је већа количина војног наоружања, као и војне опреме (униформе, панцири, шљемови и капе), а чије израђивање, набављење, ношење или држање грађанима није уопште дозвољено.

Надаље, данас у наставку претреса просторија које се налазе на спрату у импровизованом зиду пронађена су још 22. метална војна сандука са око 26.000 метака калибра 7,62 мм.

Напомињемо, да је претрес извршен под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина, а по наредби Основног суда у Бијељини.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске настављају даљи рад на комплетирању и документовању предмета Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.