Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од понедељка појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на алкохол, возаче „двоточкаша“ и кориштење елемената пасивне безбједности

| Бања Лука | Петак, 05. март 2021.

У циљу превенције саобраћајних незгода Полицијска управа Бијељина од понедељка 08. до 14.03.2021. године спроводи регионалну акцију појачане контроле саобраћаја усмјерену на контролу возача под дејством алкохола, опијата и психоативних супстанци, контролу возача двоточкаша и контролу кориштења елемената пасивне безбједности.

Акција усмерена на контролу возача под дејством алкохола, опијата и психоативних лијекова спровест ће се у периоду од 11. до 14. марта 2021. године, док ће се активности на контроли возача двоточкаша и кориштења елемената пасивне безбједности (безбједносни појас и сигурниосне сједалице) проводити у периоду од 08. до 14. марта 2021. године.

На подручју Полицијске управе Бијељина у прва два мјесеца текуће године евидентиране су двије саобраћајне незгоде у којима су два лица смртно страдала, осам лица је задобило теже тјелесне повреде,док је 21 лице задобило лакше тјелесне повреде.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе из области безбједности саобраћаја, као и да не учествују у саобраћају под дејством алкохола.