Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У пожару изгорила викендица и помоћни објекат у насељу Миљевина

| Фоча | Петак, 05. март 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча су 04.03.2021.године око 17,30 часова, заједно са припадницима  територијалне ватрогасне јединице Фоча локализовали шумски пожар  који се претходно проширио и на породично имање  С.С. у селу Доњи Будањ, општина Фоча, којом приликом је у потпуности изгорјела и његова викендица и помоћни објекат шупа.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а  увиђај је извршен од стране полицијских службеника Полицијске управе Фоча и инспектора за експлозивне материје и послове заштите од пожара. Приликом увиђаја констатовано је  да је пожар изазван људским фактором.

Рад на расветљавању и документовању наведеног догађаја је у току, те ће након комплетирања предмета надлежном тужилаштву бити достављен одговарајући Извјештај.

Полицијска управа Фоча апелује на све грађане да приликом паљења ватре на отвореном обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре као и да је не остављају без надзора.

Према лицима који не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полицијски службеници  Полицијске управе Фоча ће предузети  адекватне мјере у складу са важећим законским прописима, односно исти ће бити санкционисани.

Подсјећамо грађане да у случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број – 123 или  надлежну полицијску станицу на дежурни број – 122.