Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У Бањалуци одузета два возила од вишеструких повратника у чињењу прекршаја

| Бања Лука | Петак, 12. март 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Поткозарје, 11.03.2021. године, приликом обављања редовних послова и задатака извршили су контролу теретног возила марке „Hyundai“, без регистарских ознака, којим је управљало лице иницијала С.В. из Бањалуке. Контролом је утврђено да је наведени управљао возилом без положеног возачког испита, као и да возило није регистровано. Такође, утврђено је да je у товaрном сандуку наведеног теретног возила превозио дрвне сортименте без документације. О наведеном је обавјештено Шумско газдинство Бањалука, чији су радници одузели дрвне сортименте. Провјером у службеним евиденцијама, утвђено је да је С.В. вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни у износу од 19.517 КМ.

Истог дана, извршена је и контрола путничког возила марке „Opel Astra“, којим је управљало лице иницијала Ђ.М. из Бањалуке. Контролом је утврђено да исти нема важећу возачку дозволу. Провјером у службеним евиденцијама, утвђено је да је Ђ.М. вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни у износу од 3.776КМ.

Од лица С.В. и Ђ.М. одузета су возила, те ће против истих бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка због горе наведених прекршаја, надлежном суду.

О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда Бањалука - Одјељење за прекршаје.