Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Поднесен извјештај против пет лица због фингирања саобраћајне незгоде и преваре осигурања

| Градишка | Понедељак, 22. март 2021.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, 22.03.2021. године, Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, поднијели су извјештај против пет лица који се сумњиче да су заједно, 25.07.2020. године, у мјесту Душаново, град Градишка, починили кривична дјела Злоупотреба службеног положаја или овлаштења и Превара у осигурању.

Лице иницијала Д.Г. из Градишке, полицијски службеник Полицијске станице Нова Топола, се сумњичи да је починио кривично дјело Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ у стицају са кривичним дјелом Превара у осигурању“ на начин да је током обављања редовних послова и задатака помогао у фингирању саобраћајне незгоде лицима М.В, Н.В, М.П. и А.Д. сви из Градишке који се сумњиче да су починили кривично дјело Превара у осигурању“.

Извршењем поменутих кривичних дјела, осумњичена лица су прибавили противправну имовинску корист у износу од око 10.040 КМ, а осигуравајућем друштву из Бијељине причинили материјалну штету у истом износу.

Против полицијског службеника Полицијске станице Нова Топола ће у складу са Законом о полицији и унутрашњим пословима и Правилником о дисциплинском поступку бити покренут унутрашњи поступак.