Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Туча и физички напад

| Мркоњић Град | Уторак, 23. март 2021.

Полицијској станици Шипово, 22.03.2021. године, око поноћи, пријављено је да је у Книнској улици, општина Шипово, нарушен јавни ред и мир тучом, виком и галамом.

Полицијски службеници Полицијске станице Шипово су поступили по наведеној пријави, те изласком на лице мјеста утврдили да је лице М.Ј. из Шипова у приватној кући у Книнској улици, општина Шипово, организовло приватно окупљање, супротно мјерама из закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, на којој је било присутно око 30 људи. Том приликом између шест лица дошло је до нарушавања јавног реда и мира тучом и физичким нападом. 

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Против лица М.Ј. надлежном суду, биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја ограничење кретања на одређеном простору, а против лица В.М., С.Р., С.П., Р.Ј., С.С. и В.М. због почињеног прекршаја туча и физички напад, а против лица В.М. и за почињени прекршај угрожавање безбједности пријетњом напада на живот и тијело.

Полицијска управа Мркоњић Град позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.