Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Евидентирано кривично дјело „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“

| Градишка | Петак, 26. март 2021.

Полицијска управа Градишка континуирано спроводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације које се односе на спречавање ширења вируса међу становништвом, те су том приликом евидентирали једно кривично дјело Непоступање по здравственим прoписима за вријеме епидемије“.

Наиме, 25.03.2021. године, око 20,00 часова, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, су у просторијама фудбалског клуба, у мјесту Горњи Подградци, град Градишка, затекли 14 лица, гдје је била организована приватна забава супротно мјерама из закључака Републичког штаба за ванредне ситуације. О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који се изјаснио да се лица Д.Л. и В.Б. обојица из Градишке, испитају на наведене околности, те да се у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Полицијска управа Градишка позива грађане да надлежним скужбама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници Полицијске управе Градишка ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.