Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од укупног броја контролисаних возача санкционисано 97%

| Градишка | Петак, 26. март 2021.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, реализована је дводневна акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на коришћење безбједносног појаса, сједалица за дјецу, мобилног телефона за вријеме вожње и непрописног паркирања возила.

Током наведене акције, укупно је контролисано 237 учесника у саобраћају, којом приликом је санкционисано 230 возача или 97%. По акценту акције санкционисана су 182 возача, док је 55 возача санкционисано по другим основама.

Од 182 санкционисана возача по акценту акције, 55 возача је санкционисано за некориштење безбједносног појаса, 35 возача због некориштења сигурносних сједалица, 23 возача због кориштења мобилног телефона за вријеме вожње и 69 возача због непрописног паркирања возила.

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све у циљу подизања свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.