Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији „Вагон“ пронађено и одузето око 12 кг опојне дроге марихуане

| Бања Лука | Петак, 26. март 2021.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске реализовали су акцију кодног назива „Вагон“ у којој су слободе лишена лица иницијала В.Б. и Т.Г. због сумње да су починили кривична дјела „Извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења“, у вези са кривичним дјелом „Новлашћена производња и промет опојних дрога“

Наиме, са реализацијом акције „Вагон“ започето је у току јучерашњег дана, када је уз асистенцију полицијских службеника МУП-а Средњобосанског кантона ФБиХ, у општини Нови Травник слободе лишен В.Б. а затим и извршени претреси на више локација које је осумњичени користио.

Приликом претреса пронађено су и одузето око 12 килограма биљне материје која асоцира на опојну дрогу марихуану, више комада ватреног оружја, више комада муниције, два панцира, више мобилних телефона и новац у износу од око 1.300 евра.

Полицијски службеници МУП-а Српске су у току данашњег дана у Бањалуци слободе лишили лице иницијала Т.Г. Претрес локација и возила које је ово лице  користило је још увијек у току.

Након извршене криминалистичке обраде лица В.Б. и Т.Г. ће бити спроведена у Републичко јавно тужилаштво Републике Српске уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима.