Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Два малољетна лица под дејством опојних дрога и алкохола напала полицијске службенике

| Лакташи | Понедељак, 29. март 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 27.03.2021. лишили су слободе два малољетна лица због основа сумње да су починили кривична дјела „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“ и „Оштећење и одузимање туђе ствари“ и због почињеног прекршаја „Туча и физички напад“ из области Закона о јавном реду и миру.

Наиме, полицијски службеници су приликом обављања редовних послова и задатака у улици Карађорђева у Лакташима уочили два лица која се туку. Полицијски службеници су издали законито наређење лицима да престану са нарушавањем јавног реда и мира, на шта су се лица оглушила, те су почела да вријеђају полицијске службенике. Потом је једно непознато лице напало полицијског службеника задавши му више удараца ногама у предјелу тјела, након чега је лишен слободе. У току лишења слободе прилази друго непознато лице које физички напада полицијског службеника задавши му више удараца песницама у предјелу главе и тијела, након чега је побјегло са лица мјеста. Потом је дошло испред Полицијске станице Лакташи, носећи два камена у руци, те је један камен бацило у правцу зграде полицијске станице, којом приликом је дошло до оштећења вањског зида зграде, а други камен према полицијским службеницима. Након чега је лишено слободе.

Лица су алкотестирана којом приликом је утврђено код једног малољетног лица 1,55 г/кг алкохола у организму и код другог малољетног лица 1,18 г/кг алкохола у организму.

Извршено је тестирање на присуство опојне дроге у организму, којом приликом је код оба лица утврђено присуство опојне дроге „Кокаин“ у организму.

О свему је обавјештен дежурни тужилац за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о горе наведеним кривичним дјелима, те да се против малољетних лица достави Извјештај у редовној процедури. Обавијештен је и Центар за социјални рад Лакташи.