Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Приједор у превентивној кампањи „Освјетлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом.“

| Приједор | Понедељак, 29. март 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор су данас у оквиру планских превентивних активности за 2021. годину, учествовали су у кампањи под називом „Освјетлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“, која се спроводи у организацији Ауто-мото савеза Републике Српске.

Полицијски службеници, заједно са представницима Ауто-мото савеза Републике Српске и Ауто мото друштва из Приједора, указали су возачима трактора на обавезу поштовања прописа и кориштења жутог ротационог свјетла приликом учествовања у саобраћају, са циљем смањења броја саобраћајних незгода у којима учествује ова категорија возила али и заштите свих других учесника у саобраћају.

Возачима трактора уручена су жута ротациона свјетла, привјесци, свјетлоодбојни прслуци и промотивни летак кампање „Освјетлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом.“ који садржи упуте и мјере које сваки возач треба предузети на трактору и радним машинама, прије и за вријеме учествовања у саобраћају.

Полицијска управа Приједор апелује на све возаче трактора да у сезони обављања пољопривредних радова, када је на јавним путевима учестало кретање трактора и радних машина, поштују саобраћајна правила и прописе, управљају технички исправним тракторима и да у циљу постизања потребне видљивости приликом кретања користе законом прописано жуто ротационо свјетло.