Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Око 500 припадника МУП-а Српске одазвало се акцији добровољног даривања крви

| Бања Лука | Понедељак, 29. март 2021.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске и наши припадници увијек су на располагању Заводу за транфузијску медицину Републике Српске када је потребно обезбједити неопходне залихе крви. Данашња акција је примјер једне такве сарадње и хуманости -  поручио је данас директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Он је посјетио Завод за трансфузијску медицину Републике Српске у Бањалуци, гдје су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске даривали крв поводом обиљежавања 4. априла, Дана полиције Републике Српске.

Директор Кострешевић је рекао да ће 500 припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске даровати крв у наредна три дана широм Српске, те истакао да је ово прва акција добровољног даривања крви припадника Министарства унутрашњих послова у 2021. години, али и да је прошле године, када је почела пандемија вируса корона, више од 1.500 полицијских службеника даровало крв.

Директор Завода за трансфузијску медицину Републике Српске др Гордана Гузијан рекла је да ће припадници МУП-а Републике Српске данас и у наредна два дана даривати крв у свих десет градова у којима постоје трансфузиолошке службе.

"Од почетка пандемије припадници Министарства унутрашњих послова су увијек били ту да нам помогну, када год смо се обратили да су нам залихе крви смањене. До сада је организовано пет акција, али су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у великом броју и мимо тога долазили самостално", навела је Гузијанова.

Полицијски службеник Данијел Миљић рекао је да дарује крв већ неколико година и да му је то велика част и увијек ново искуство.