Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица лишена слободе због почињена три кривична дјела

| Градишка | Сриједа, 31. март 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 30.03.2021. године, лишили су слободе два лица иницијала Ж.С. и Н.Б., обојица из Градишке, а који се сумњиче да су починили кривична дјела ,,Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“, ,,Фалсификовање или уништавање службене исправе“ и ,,Фалсификовање исправе“.

Наиме, 30.03.2021. године у јутарњим часовима, полицијски службеници Полицијске станице Градишка, обављајући редовне послове и задатке, у мјесту Требовљани, град Градишка, извршили су контролу теретног возила којим је управљало лице иницијала Н.Б. а који је превозио дрвне сортименте и том приликом показао документацију за превоз истих. Оперативним радом полицијских службеника утврђено је да поријекло дрвних сортимената није са подручја града Градишке и да је приказана документација фалсификована и не важи за превоз наведених дрвних сортимената, те да је иста издата од стране радника јавног предузећа иницијала Ж.С. који је на тај начин починио кривична дјела ,,Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“, ,,Фалсификовање или уништавање службене исправе“, док је лице Н.Б. починило кривично дјело ,,Фалсификовање исправе“.

О неведеном догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лица након испитивања отпусте на слободу, те да се у редовној процедури против истих достави Извјештај о почињеним кривичним дјелима.