Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Лажно пријавио отуђење возила

| Приједор | Четвртак, 01. април 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, 30.03.2021. године, извршили су криминалистичку обраду лица Б.К. из Зенице, због постојања основа сумње да је починио кривична дјела „Лажно пријављивање кривичног дјела“ и „Превара у осигурању“.

Осумњичени је 25.02.2021. године Полицијској управи Приједор пријавио да је извршено кривично дјело „Тешка крађа“ на начин да му је у периоду од 23. до 25.02.2021. године отуђено путничко моторно возило марке „Touran“ које се налазило паркирано у улици Солунска у Приједору.

Предузимајући мјере и радње на утврђивању околности извршења пријављеног кривичног дјела и идентификацији извршиоца, утврђено је да кривично дјело ''Тешка крађа“ није почињено, те да је осумњичени Б.К. лажно пријавио. Осумњичени је почетком фебруара мјесеца, са унапријед створеном намјером стицања противравне имовинске користи, возило марке „Touran“, које је било каско осигурано у Норвешкој, дао лицу из Приједора који га је потом продао на ауто-отпаду за износ од 1.800,00 КМ и новац дао осумњиченом.

На овај начин осумњичени је починио кривична дјела „Лажно пријављивање кривичног дјела“ и „Превара у осигурању“, за која ће Окружном јавном тужилаштву Приједор бити достављен Извјештај.