Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Ефикасним реакцијом полиције расвјетљено пет крађa

| Бања Лука | Понедељак, 05. април 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 02.04.2021. године, непосредно након запримљене пријаве, идентификовали су и лишили слободе три лица иницијала Т.Р., Д.Р. и Д.А. из Панчева, Република Србија, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Крађа“.

Надлежној полицијској станици, истог дана, од стране оштећеног лица пријављено је, да је из трговинске радње у Бањалуци украден новчаник. Предузимањем оперативних мјера и радњи, утврђено је да су наведена лица на подручју Града Бањалука, током мјесеца марта и априла текуће године починила још четири кривична дјела „Крађа“. Мета напада су били новчаници и мобилни телефони. Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 2.500КМ.

Код наведених лица пронађена је и одузета одређена количина новца, као и мобилни телефон, а за које постоје основи сумње да потичу из наведених кривичних дјела. Одузети предмети ће бити враћени власницима.

С обзиром да се ради о држављанима Републике Србије, након завршене криминалистичке обраде, лица су предата Служби за послове са странцима, Теренски Центар Бањалука.

О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.