Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Привремено одузет путнички аутомобил због почињених прекршаја у саобраћају од лица за којим су расписане двије централне потјернице

| Власеница | Петак, 30. април 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Власеница, лишили су слободе Д.М. из Милића, за којим су расписане двије централне потјернице и од истог лица су привремено одузели путнички аутомобил марке „Mercedes“, због више почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја.

Наиме, полицијски службеници ПС Власеница, приликом предузимања мјера и радњи из своје надлежности, 29.04.2021. године око 18,00 часова, зауставили су путнички аутомобил марке „Mercedes“, којим је управљао Д.М. из Милића. Извршеном контролом утврђено је да лице управља возилом без важеће возачке дозволе, да не посједује важећу потврду о регистрацији возила, а том приликом је одбило да се подвргне контроли присуства опојних дрога у организму и није поступило по издатом наређењу полицијских службеника.

Даљим провјерама утврђено је да су за лицем Д.М. расписане двије централне потјернице од стране Основног суда у Власеници.

Наведено лице је вишеструки повратник у чињењу прекршаја из области безбједности саобраћаја. Извршеним провјерама у Регистру новчаних казни утврђено је да има дуг у износу од око 25.500 КМ.

Полицијски службеници су истог предали у даљу надлежност Oкружном центру Судске полиције Источно Сарајево, а против њега ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка Основном суду у Власеници.