Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лице лишено слободе упућивало пријетње полицијском службенику

| Фоча | Уторак, 04. мај 2021.

Полицијски службеници предузимају све мјере и радње на документовању кривичног дјела „Угрожавање сигурности“ према лицу К.Ф. из Фоче који је 03.05.2021. године око 00,10 часова у просторијама Полицијске станице Фоча упућивао пријетње по живот и тијело дежурном руководном раднику Полицијске станице Фоча.

Наиме, 02.05.2021. године око 23,05 часова лицима К.Ф. и М.М. из Фоче су од стране полицијских службеника уручени прекршајни налози због учињеног прекршаја из чл. 24. Ометање државних органа у вршењу јавних функција, јер су се исти оглушили о законито издато наређење полицијских службеника да престане са радом угоститељски објекат у којем су исти боравили. Наведена лица су потом вријеђала патролу  полиције. На основу извршеног алкотестирања, код К.Ф. је утврђено 1,72 г/кг присуства алкохола у организму, а код М.М. 2,88 г/кг алкохола у организму. Лица су потом лишена слободе.

О догађају је обавјештен надлежни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње који је овластио полицијске службенике да предузму све мјере и радње из своје надлежности у вези докуменатовања кривичног дјела „Угрожавање сигурности“.