Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Ефикасним радом расвјетљене двије тешке крађе и откривено кривично дјело фалсификовање исправе

| Бања Лука | Уторак, 04. мај 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 01.05.2021. године предузимањем оперативних мјера и радњи, идентификовали су и лишили слободе три лица иницијала О.А. из Лакташа и Д.Д. из Бањалуке због постојања основа сумње да су починили кривична дјела „Тешка крађа“ и Т.Б. из Републике Словеније због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Фалсификовање исправе“.

Надлежној полицијској станици, истог дана, од стране лица Т.Б. из Републике Словеније пријављено је, да је извршена провала у стан на подручју Града Бањалука чији је он привремени корисник. Код лица О.А. и Д.Д. пронађени су и одузети предмети који потичу из наведеног кривичног дјела.

Полицијски службеници су оперативним радом на терену, дошли до сазнања да лице Т.Б. користи фалсификована документа, те је на основу наредбе Основног суда Бањалука извршен претрес стана који користи наведно лице, којом приликом су пронађени и одузети фалсификована путна исправа и возачка дозвола Републике Словеније на име Сами Пјанић, мобилни телефон, сим картице као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем овог кривичног дјела. Након криминалистичке обраде лице Т.Б. је предато Теренском центру за странце Бањалука ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности.

Такође, лице О.А. се сумњичи да је 29.04.2021. године провалио у кућу на подручју Града Бањалука, којом приликом је отуђио торбицу са новцем и личним документима. Код лица О.А. су пронађени и одузети предмети који потичу из овог кривичног дјела, те ће бити враћени оштећеном лицу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.