Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Повољно стање безбједности на подручју ПУ Зворник

| Зворник | Петак, 14. мај 2021.

У Полицијској управи Зворник, 14.05.2021. године, одржана је редовна конференција за новинаре, на којој су презентовани резултати рада за мјесец април текуће године.

Начелник Управе Александар Васиљевић је истакао да је стање безбједности на подручју Полицијске управе Зворник задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана на подручју ПУ Зворник.

У области криминалитета, начелник Одјељења за општи криминалитет Српко Милошевић је истакао да су у априлу мјесецу, на подручју ПУ Зворник, евидентирана 54 кривична дјела. Број кривичних дјела општег криминалитета је 48 и она су најбројнија у структури почињених кривичних дјела.

Евидентирана су три кривична дјела из области привредног криминалитета, док је у истом периоду прошле године евидентирано једно дјело.

У области злоупотребе опојних дрога, у току мјесеца априла ове године откривено је осам случајева злоупотребе опојних дрога. 

Инспектор у Сектору полиције Бојан Мирковић, истакао је да су у току априла мјесеца ове године, на подручју ове Управе евидентиране 43 саобраћајне незгоде, од чега је 10 саобраћајних незгода са настрадалим лицима. У тим незгодама није било смртно страдалих лица, двије незгоде су евидентиране са тешко повријеђеним и осам незгода са лакше повријеђеним лицима.

Из саобраћаја је искључено 17 возила, док је број возача који су искључени 38, од чега је 21 возач искључен због вожње под утицајем алкохола а седам возача је искључено приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних супстанци. 

На крају, инспектор Мирковић је још једном апеловао на све грађане да поштују саобраћајне прописе, како би своју безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.